Zwart wit katertje of setje katertje en poesje

 Kittens zonder stamboom / 9 maanden geleden geplaatst door Claudia Tönnessen / 370 views

Ik ben op zoek naar een nieuw klein katertje, zwart wit van kleur, (de rug zwart en de buik wit, dus geen witte kat met wat zwarte vlekjes) en evt een poesje erbij, zodat ze lekker kunnen samen spelen, maar ik kan ook een poesje erbij zoeken via iemand anders, ik ben al heel blij met een katertje alvast.

Mijn eigen kat is pas overleden na bijna 21 jaar, hij is altijd goed gezond geweest en is nooit ziek geweest. Wij missen hem heel erg en zoeken een nieuw katertje om lekker mee te knuffelen en te spelen en te mogen verzorgen.

Ik kan dit bieden aan het nieuwe katertje;

Wij heb een een groot huis met 2 verdiepingen, beneden woon ik zelf omdat ik gelijkvloers moet wonen vanwege het gebruik van mijn trippelstoel en rolstoel. Op de bovenverdieping woont mijn jongste zoon, lekker ruim omdat zijn broer en zus inmiddels op zichzelf wonen. De kat krijgt dus veel speelruimte en krijgt ook mandjes op meerdere plekken om overdag lekker in te slapen. Onze kat was vooral toen hij ouder werd, enorm blij met zijn mandjes, we hadden er ook echt dekentjes bij liggen want hij vond het heerlijk om lekker warm te liggen, ik stopte hem altijd toe met de dekentjes, hij lag met zijn koppie op de rand van zijn mandje en dan lekker zijn dekentjes over hem heen en lekker instoppen. Dat vond hij echt zo lekker, heel vaak kwam dan ook nog wel eens een pootje naar buiten steken en dan zag je zijn voetje een beetje een kroel beweging te maken, ik weet niet precies hoe ik dat uit moet leggen maar de meeste mensen weten denk ik wel wat ik bedoel. En snachts slaapt hij natuurlijk gewoon lekker warm op bed.

Hij zal heel veel speeltjes krijgen want dat had onze kat natuurlijk ook, de laatste jaren speelde hij niet heel veel meer maar soms kreeg hij ineens zo’n vlaag in zijn hoofd en begon hij spontaan te rennen en te gooien met zijn balletjes. Hij vond die stokjes met zo’n speeltje eraan altijd heel leuk en het lichtje op de muur en de grond van een laserlampje was natuurlijk ook heel populair bij hem. Hij zal met zijn verjaardag ook echt kadootjes krijgen en als ik ga winkelen neem ik altijd wel iets voor iedereen mee, onze kat zat altijd naast me te wachten tot hij iets kreeg en dat deed ik natuurlijk ook, al was het maar een zakje snoepjes, hij kreeg altijd iets.

Qua eten zal het katje ook niets tekort komen, onze kat had in de keuken lade een groot stuk voor zijn maaltijdzakjes en blikjes, altijd veel verschillende smaken en merken zodat hij afwisselend kon eten, wij eten tenslotte ook niet 3 dagen hetzelfde. (geen huismerk) En op de keuken plank had hij ook nog een gedeelte waar zijn snoepjes en vlees staafjes lagen.

Onze kat had ook nog iets waar hij echt gek op was, de kerstperiode, zodra we de spullen tevoorschijn haalde, ging hij altijd lekker ervoor zitten om alles goed te bekijken, zodra de boom klaar was ging hij onder de boom liggen slapen op de kerst deken die onder aan de boom ligt. Zodra alle lampjes aan stonden, kon hij uren lang turen naar de lichtjes en dan zag je zijn oogjes helemaal glimmen. Maar het leukste vond hij toch dat hij er helemaal bij betrokken werd, als ik de kadootjes ging inpakken, dan ging hij toen hij nog jong was altijd op het papier liggen of zitten en zodra hij zag dat er voor hem ook ingepakt werd, dan was hij tevreden en bij het uitpakken kwam hij dan ook aan de beurt en daar zat hij echt op te wachten, je zag gewoon dat hij er ook blij van werd en tijdens de kerstmaaltijd had hij ook altijd zijn eigen bordje. De laatste kerst wisten we niet zeker of hij de kerst mee zou maken, het klinkt misschien raar maar het was net alsof hij ons daarmee begreep en hij heeft het precies allemaal nog mee mogen maken. Hij heeft zeker wel genoten van deze kerst, ook al was hij echt aan zijn einde bezig. Hij was 2e kerstavond erg moe, dat zag je echt aan hem en vanaf een uur of 9 is hij gaan slapen, rond 2 uur in de nacht wilde mijn zoon hem aaien en toen was hij helaas overleden, het moet dus echt rond middernacht zijn geweest, hij heeft dus echt precies de kerst nog meegemaakt, zijn favoriete periode.

Wij missen hem echt zo erg, het huis is leeg, zijn hoekjes en plekjes zijn leeg, je mist dat er zo’n beestje rond je loopt en bij je komt kijken en feilloos aan voelde als er iets met je was. Ik kan echt met overtuiging zeggen dat ik in mijn leven meer aan mijn kat heb gehad dan aan heel veel mensen, vooral toen ik mijn aandoening in 2007 kreeg, voor andere mensen werd ik een last, want steeds die rolstoel meenemen en niet ergens op visite kunnen terwijl je dat wel wilt, maar niet op die verdieping kunt komen omdat ze op een galerij woonden en dan achteraf hoor je, ja maar ze kwam hier ook niet dus waarom moeten wij dan wel naar haar gaan, terwijl ik gewoon die trappen niet meer op kon. En zo waren er nog veel meer dingen  en mensen die ik door mijn aandoening ben kwijt geraakt, maar mijn kat was er altijd voor mij. Hij was vanaf 2007 vrijwel 24/7 in mijn buurt, ik kon vrijwel nergens meer heen en daardoor zat ik vanaf die tijd alleen maar thuis en mijn kat was er gewoon altijd, nhet was echt mijn beste vriendje ooit.

Ik hoop dan ook echt een nieuw vriendje te vinden, om mee te spelen, te mogen verzorgen, maar vooral om mee te knuffelen. Zoals ik al zei mag er ook een poesje bij zitten als hij er close mee was, ik vind het wel leuk om er nu 2 te nemen, mijn kat vond andere katten niet zo leuk, vandaar dat hij alleen was en dat vond hij ook echt prima. Maar ik kan dat poesje ook later erbij zoeken, maar het zou leuk zijn als ze elkaar al kennen en uit 1 familie komen. Sterilisatie of castratie kan ik zelf ook wel regelen, dat hoeft geen voorwaarde te zijn. Mijn kat was ook gecastreerd, gewoon om tegen te gaan dat ze sproei neigingen krijgen of andere dingen gaan doen die ze normaal niet zouden doen zonder die hormoon wisselingen.

Hierbij ook een foto van mijn lieve kat.

  • Geslacht : Kater
  • Gecastreerd / Gesteriliseerd : nee
  • Belangrijk om te weten : Katertje en evt poesje, geen voorkeur voor castratie of sterilisatie, dat kan ik zelf ook laten doen.
Contactgegevens

UtrechtNederland,3524DR Toon telefoonnummer *****

Neem contact op met deze adverteerder